ESF Duurzame Inzetbaarheid

Gelukkig en gezond personeel leveren het beste resultaat voor een langere periode. Hoe stel je een sterk team samen en hoe behoud je de duurzame inzetbaarheid van het personeel?

ESF-subsidie Duurzame Inzetbaarheid

Nederland is een sociaal land. We proberen iedereen te laten participeren in de maatschappij en in de economie. Dit gaat niet zonder slag of stoot en we doen dit nog niet perfect, maar we brengen het wel onder de aandacht. Onder andere met subsidies. Dit zijn subsidies voor het opleiden van personeel, zowel jong als oud, het aannemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt én het fysiek en mentaal gezond houden van het team.

Het Europees Sociaal Fonds (ESF) verstrekt subsidie aan bedrijven en instellingen die willen investeren in de duurzame inzetbaarheid van hun personeel. Specifiek de volgende thema’s zijn daarin van belang:

 • Het bevorderen van een leercultuur
 • Het bevorderen van gezond en veilig werken
 • Stimuleren van ambities en interne mobiliteit
 • Stimuleren van een flexibele werkcultuur

U kunt subsidie krijgen voor het inhuren van een externe adviseur die u helpt middels een advies en implentatieplan, alsmede voor begeleiding bij de implementatie van het plan.

De subsidie is 50% van de kosten tot een maximum van € 12.500 subsidie.

Need to know

Vereisten
 • U heeft ten minste 2 medewerkers in dienst
 • Het project is nog niet gestart
 • Het project draagt bij aan de bevordering van de duurzame inzetbaarheid van het personeel
 • Alleen de kosten voor de externe adviseur zijn subsidiabel
Deadlines
 • Aanvragen kan vanaf 8 april 9:00 t/m 12 april 17:00
 • Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst
Subsidie aanvragen

Veelgestelde vragen

Onze HR-manager kan ook een mooi actieplan maken om duurzame inzetbaarheid van het personeel te bevorderen binnen het bedrijf. Is daar ook subsidie voor mogelijk?

Nee, helaas komt uw project daarmee niet in aanmerking voor deze subsidie. Alleen kosten van een extern adviseur zijn subsidiabel.

Maak ik als startende ondernemer ook kans op subsidie?

Ja, wanneer u voldoet aan de eis dat u minimaal twee medewerkers op de loonlijst heeft staan, dan komt u ook in aanmerking voor deze subsidie.

Bekijk de hele FAQ

Wat zijn de vervolgstappen als ik contact opneem met Nova Connect?

In het eerste vrijblijvende contact (per mail of telefoon) krijgt u een indruk van welke subsidies er mogelijk zijn voor uw bedrijf en of wij u daarbij kunnen helpen. Is dit contactmoment positief? Dan maken we een afspraak met u om nader kennis te maken en om onszelf te introduceren. Tijdens dit gesprek gaan we dieper in op uw projecten, investeringen en plannen en doen wij u een passend voorstel om samen te gaan werken. Hierna kunnen we aan de slag en samen werken aan subsidies!

Als ik wil onderzoeken of mijn project of investering voor subsidie in aanmerking kom en ik neem daarover contact met jullie op, brengen jullie dan al gelijk kosten in rekening?

Nee, het eerste (telefonische) contact is informerend en de eventueel daarop volgende afspraak bij u op locatie is ook nog oriënterend en kosteloos. In deze gesprekken gaan we in op uw projecten, plannen en investeringen en maken wij een inschatting van hoe wij u het beste van dienst kunnen zijn om een win-win situatie te creëren. Hiervan ontvangt u een offerte, waarin duidelijk ook onze financiële vergoeding wordt omschreven. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Succesverhaal: Finenzo Zaanstad

Finenzo Zaanstad helpt vele inwoners en ondernemers in Zaanstad en omstreken met diverse financiële vraagstukken, waaronder hypotheken en verzekeringen. Hoewel het bedrijf goede medewerkers in dienst heeft, werd door te veel routinematig werk de volledige potentie van zowel de individuele medewerkers als het team niet benut.

Zodoende heeft het bedrijf geïnvesteerd in een project gericht op Duurzame Inzetbaarheid van het personeel, waarbij er gekeken werd naar persoonlijke competenties en groepsdynamiek. Het doel van de ondernemer was om het team te versterken in ondernemerschap.

Het project is inmiddels succesvol afgerond en is ondersteund door de ESF-subsidie Actie E: Duurzame Inzetbaarheid. Nova Connect heeft samen met de ondernemer en externe consultant de subsidieaanvraag opgesteld en ingediend én heeft begeleiding geboden bij het insturen van het eindverslag en vaststellingsverzoek.

Bekijk meer cases
Doe de check

Kan ik subsidie krijgen?

  In welke sector bent u actief?

  Waar wilt u dit jaar in investeren?


  U maakt mogelijk kans op subsidie. Laat uw naam, email en telefoonnummer achter, zodat wij contact met u kunnen opnemen en de mogelijkheden kunnen bespreken.