Onze klanten

If you want to go fast; go alone
If you want to go far; go together

Succesvolle samenwerkingen

 

Wij zijn trots op onze klanten en op de successen die we samen mogen behalen. We voelen ons vereerd dat wij ons steentje kunnen bijdragen aan projecten en investeringen met een grote impact. Deze successen delen wij dan ook graag.

Yousef Yousef – CEO van LG Sonic

“Samenwerken met Nova Connect werd zowel door ons bedrijf als door het consortium als zeer prettig ervaren. De communicatie was snel en helder wat zorgde voor een transparant aanvraagtraject. Onze consultant Lydia Gitsels wist de partners goed te begeleiden door de wirwar van het Eurostars en nationale subsidieprogramma en vertaalde ons project naar een succesvolle subsidieaanvraag. Voor een volgend project zullen wij Nova Connect weer inschakelen en ook andere ondernemers kunnen wij hen van harte aanraden.”

LG Sonic

Als zeer innovatieve scale-up heeft LG Sonic heeft als missie om water te reinigen zonder chemicaliën. Dit doen zij met succes én met subsidie.

Wij hebben met LG Sonic gewerkt aan meerdere subsidieaanvragen. Zo hebben we in 2017 twee subsidieaanvragen ingediend voor het programma Partners voor Water. Eén betreft een haalbaarheidsstudie naar het verwijderen van fosfaat en algen in Lake Qaroun in Jordanië. De ander betreft een demonstratieproject van de nieuwste buoy op basis van zonne-energie die grote meren in de Verenigde Staten gaan reinigen van algen. Gezamenlijk hebben de projecten bijna € 400.000 aan subsidie ontvangen.

In 2016 heeft Nova Connect voor het consortium LG Sonic (NL), Control Data Systems (RO) en Sonic Norway (NO) de Eurostars subsidie aangevraagd én toegekend gekregen. De bedrijven gaan een systeem ontwikkelen dat middels ultrasound op milieuvriendelijke wijze zeeluizen elimineert in zalmkwekerijen. Het project kent een totale omvang van € 2,2 miljoen en een duur van 30 maanden. Elke partner heeft in eigen land subsidie verstrekt gekregen op basis van de Eurostars-toekenning.

Haakman Groep

De bedrijven van Haakman broeien de mooiste tulpen, exporteren de hoogste kwaliteit bollen en realiseren dit middels een duurzame bedrijfsvoering en vanuit een energiezuinig bedrijfspand te Wervershoof, Noord-Holland.

Haakman Flowerbulbs en H&M Flowers zijn de twee werkmaatschappijen van de groep. De eerste is gericht op de export van tulpenbollen en de laatste op het broeien van boltulpen. De bedrijfsactiviteiten lopen letterlijk in elkaar over. Zowel de kwekerij als de exporthal zijn gevestigd op hetzelfde adres en maken ten dele gebruik van dezelfde faciliteiten. Tot op heden hebben beide bedrijven elk een eigen waterkringloop om kruisbesmettingen te voorkomen. Een forse water- en energiebesparing kan echter gerealiseerd worden wanneer deze twee kringlopen worden gecombineerd en gesloten. Om dit te kunnen realiseren is een POP3-subsidie aangevraagd voor een investering in een zeer innovatief waterzuiveringssysteem. In totaal wordt 50% van de kosten vergoed, de subsidie bedraagt ruim € 104.000.

Daarnaast wordt er doorlopend geïnvesteerd in de verduurzaming van de panden en de bedrijfsvoering. Ook voor deze investeringen vraagt Nova Connect de subsidies aan.

Michel Dignum – CTO van de Haakman Groep

“Wij hebben een zeer goede en deskundige begeleiding gehad van Nova Connect in het POP3-subsidietraject. In eerste instantie is onze subsidieaanvraag afgewezen, maar daar nam onze consultant geen genoegen mee. Na het insturen van uitgebreide bezwaarschriften en vergaderingen met de overheid, hebben we uiteindelijk toch de subsidie toegekend gekregen. De betrokkenheid van Nova Connect is ongekend. Zowel bij dit traject, als bij de andere subsidietrajecten die ze voor ons uitvoeren.”

Sytse van der Molen – CEO van Enduro Softslings

“Omdat onze subsidieaanvragen complexer werden hebben we de hulp van  Nova Connect ingeroepen. Lydia is scherp, professioneel en heeft vaak aan een half woord genoeg. Dit resulteert in een samenwerking die voor ons ontzettend ontzorgend werkt.”

Hijs en Hefgroep: BSB Hoorn, Koster Industrial Textiles en Enduro Softslings

In 2018 is de subsidiesamenwerking opgestart met in eerste instantie Enduro Softslings. Subsidie is aangevraagd voor een haalbaarheidsstudie naar de ontwikkeling van een set softslings die een last van 5000 ton kan verplaatsen. Subsidie is verstrekt door Provincie Noord-Holland om dit project uit te kunnen voeren.

Vervolgens is de samenwerking geïntensifeerd en heeft Nova Connect voor BSB Hoorn en voor Koster Industrial Textiles een subsidie toegekend gekregen waarmee de duurzame inzetbaarheid van hun personeel nog beter werd. Beide bedrijven zijn reeds koplopers op gebied van een duurzaam team, maar blijven hierin investeren. De overheid investeert mee met ruim € 15.000 aan subsidie.

Verder is voor BSB Hoorn een subsidie toegekend voor een R&D-samenwerkingsproject waarmee een innovatief platform wordt ontwikkeld voor het keuren en bijhouden van gereedschappen zoals hijsmiddelen.

Tot slot regelt Nova Connect ook alle WBSO-aanvragen voor deze bedrijven en ondernemers.

Nieuwsgierig naar wat we voor u kunnen betekenen?

We gaan er graag met u over in gesprek

Belangrijke pijlers

Onze overheid wil bepaalde activiteiten en de economie stimuleren. De belangrijkste pijlers van de Nederlandse overheid zijn als volgt:

Duurzaamheid

Op gebied van energie- en milieubesparing stimuleert onze overheid zowel investeringen die bijdragen aan de transitie naar koolstofarme en duurzame economie, als innovaties die hieraan bijdragen.

Innovatie

Om ons internationaal te kunnen profileren zijn er meerdere subsidieprogramma’s om innovaties te bevorderen. Van ontwikkelingsprojecten die voor uw eigen bedrijf innovatief zijn tot innovaties die op Europees niveau onderscheidend zijn.

Internationaal

Om internationaal ondernemerschap en grensoverschrijdende R&D samenwerkingsverbanden te stimuleren kunnen ondernemers adviezen krijgen, gebruik maken van exportverzekeringen & haalbaarheidsstudies en demonstratieprojecten uitvoeren.

Sociaal

De werkgever die investeert in duurzaam inzetbaar personeel (middels scholing en een gezonde werkplek) kan gebruik maken van diverse programma’s.

Aanvragen

Benieuwd naar uw mogelijkheden?