Subsidies voor Sociaal Werkgeverschap

Voor ondernemers die het belangrijk vinden om te investeren in hun personeel en scholing, zijn er diverse subsidies beschikbaar die sociale projecten op de werkvloer stimuleren.

Een sterk team

behaalt duurzame

resultaten.

De sociale werkgever is er één die investeert in de duurzame inzetbaarheid van het personeel. Dit kan door middel van het investeren in scholing, maar ook door het creëren van een gezonde werkomgeving en bijvoorbeeld door het in dienst nemen van mensen die minder makkelijk de arbeidsmarkt op kunnen komen. Diverse personeelssubsidies zijn beschikbaar om dergelijke activiteiten te stimuleren.

Belangrijke subsidieprogramma's

ESF-subsidie

Wanneer u een externe adviseur inschakelt voor advies en begeleiding bij het duurzaam inzetbaar maken van uw personeel, kunt u 50% van de kosten gesubsidieerd krijgen.

Lees meer

Praktijkleren

Een subsidie voor werkgevers die leerlingen begeleiden bij het praktijkgedeelte van hun opleiding.

Lees meer

Veelgestelde vragen

Ik heb een leerling begeleid en die rond dit jaar zijn/haar opleiding af. Kan ik nog subsidie aanvragen?

Dat is mogelijk. Scholingssubsidies worden na afloop van het studiejaar verstrekt, in het geval van de regeling Praktijkleren. Anders scholingssubsidie, bijvoorbeeld via een O&O of Sectorfonds, moeten wel vooraf aangevraagd worden. Wij raden u zodoende aan om altijd vooraf de subsidiemogelijkheden te (laten) onderzoeken.

Ik vertegenwoordig een non-profit organisatie en ben niet belastingplichtig. Kan ik subsidie aanvragen?

Naast bedrijven kunnen instellingen ook vaak gebruik maken van scholingssubsidies. Voor bepaalde programma’s worden alleen werkgevers in de technische of agri-industrie gestimuleerd. Van tevoren kunt u uitzoeken wat uw subsidiemogelijkheden zijn.

Kan ik ook voor mijn eigen opleiding en coachingstrajecten subsidie krijgen?

Dit is vaak helaas niet mogelijk. De subsidies zijn bedoeld voor werkgevers om te investeren in hun werknemers.

Bekijk de hele FAQ

“Dankzij Nova Connect hebben we samen met onze externe coach een mooie subsidieaanvraag ingediend en toegekend gekregen. Hierdoor konden wij het personeel een bijzonder coachingstraject aanbieden ter bevordering van de duurzame inzetbaarheid en verhogen van de efficiëntie in ons bedrijf. Super service van Nova Connect.”

Baldwin StuvelFinenzo Zaanstad

Gerelateerde artikelen

Bij Nova Connect houden we je graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, trends & events binnen ons vakgebied. Dus wil jij altijd op de hoogte blijven? Lees dan ons blog.

Bekijk alles
31 maart 2023

HIRB+ Duurzaamheid 2023

Subsidie voor Noord-Hollandse ondernemers die hun pand gaan verduurzamen Het…
22 februari 2022

MIT 2022

Onderzoek de haalbaarheid van jouw innovatie met subsidie MIT-subsidie: Nieuwe…
3 november 2020

React EU Fund

React EU fonds Er is een nieuw fonds opgericht, genaamd…
Doe de check

Kan ik subsidie krijgen?

    In welke sector bent u actief?

    Waar wilt u dit jaar in investeren?


    U maakt mogelijk kans op subsidie. Laat uw naam, email en telefoonnummer achter, zodat wij contact met u kunnen opnemen en de mogelijkheden kunnen bespreken.