Subsidies Internationaal

Gaan uw ambities verder dan de Nederlandse grens? Wanneer u gaat samenwerken met een buitenlands bedrijf, maar ook wanneer u (nieuwe) buitenlandse markten wil gaan veroveren, controleer dan welke subsidie uw ambities sneller kunnen realiseren.

Belangrijke duurzaamheid subsidieprogramma's

DHI

Voor het doen van een haalbaarheidsstudie of een investeringsvoorbereidingsstudie in het kader van het betreden van een nieuwe markt. Of het demonstreren van uw product in het buitenland, is subsidie mogelijk.

Lees meer

Partners voor Water

Voor ondernemers die hun Nederlandse innovatieve watertechnologie naar het buitenland willen brengen is er subsidie mogelijk voor een haalbaarheidsonderzoek en een pilot project.

Lees meer

Internationale Innovatie

Gaat u met buitenlandse partners een nieuw product of proces ontwikkelen en valoriseren? De Europese Commissie biedt meerdere subsidieprogramma's die zowel MKB'ers als grootbedrijven, kennisinstellingen en overheden stimuleren om te innoveren.

Lees meer

Internationaal ondernemen

zit in onze

Nederlandse genen.

Als Nederlanders reizen wij over de hele wereld om nieuwe producten te ontwikkelen en vooral ook om Nederlandse producten te exporteren. Internationaal ondernemerschap zit in onze genen én het wordt gestimuleerd middels diverse subsidieprogramma’s. Hierbij kun je denken aan Europese subsidies voor internationale innovatieprojecten. Daarnaast is er subsidie en advies inzake marktonderzoeken voor de mogelijkheden om internationale handel op te starten in onze buurlanden, maar ook in opkomende markten en ontwikkelingslanden. Daarnaast komen ook demonstratieprojecten van Nederlandse technologieën in het buitenland in aanmerking voor subsidiëring.

Veelgestelde vragen

Vraag 1 Is er subsidie om mijn nieuwe technologie te demonstreren in het buitenland?

Jazeker. Afhankelijke van uw technologie zijn er meerdere subsidiemogelijkheden voor het demonstreren van een (nieuwe) Nederlandse technologie in zowel onze buurlanden als in bijvoorbeeld opkomende markten. Elke regeling is verschillend, dus neem contact met ons op om de beste subsidiemogelijkheid voor u te kunnen achterhalen.

Vraag 2 Ik wil een nieuwe dienst aanbieden in België. Kan ik hier subsidie voor krijgen?

Dit is mogelijk. Wanneer u nog weinig ervaring heeft met internationaal zaken doen, dan kunt u gesubsidieerd advies inschakelen om voor u de markt te gaan verkennen.

Vraag 3 Onze nieuwe fabriek in India is zojuist geopend. Kan ik nog een deel gesubsidieerd krijgen?

Helaas, met terugwerkende kracht kunt u geen subsidie meer ontvangen. Het is goed mogelijk dat u hier wel subsidie voor had kunnen krijgen. Zorg er dus voor dat u altijd tijdig een subsidieadviseur inschakelt wanneer u plannen maakt voor een dergelijke grootschalige investering, maar ook voor kleinere nationale investeringen.

Bekijk de hele FAQ

“We werken met veel plezier samen met Nova Connect voor verschillende van onze projecten. Ze hebben een goed begrip van de verschillende beschikbare subsidiemogelijkheden, zowel nationaal als Europees, en geven een goed advies over wat de beste match is. Het was een genoegen om samen met Lydia onze voorstellen te schrijven, met ook goede resultaten.”

Lisa BrandCTO LG Sonic

Gerelateerde artikelen

Bij Nova Connect houden we je graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, trends & events binnen ons vakgebied. Dus wil jij altijd op de hoogte blijven? Lees dan ons blog.

Bekijk alles
22 februari 2024

SSEB

Wilt u nieuwe emissieloze bouwmachines aanschaffen (kopen of financial leasen)…
31 maart 2023

HIRB+ Duurzaamheid 2023

Subsidie voor Noord-Hollandse ondernemers die hun pand gaan verduurzamen Het…
22 februari 2022

MIT 2022

Onderzoek de haalbaarheid van jouw innovatie met subsidie MIT-subsidie: Nieuwe…
Doe de check

Kan ik subsidie krijgen?

    In welke sector bent u actief?

    Welke acties wilt u dit jaar ondernemen?


    U maakt mogelijk kans op subsidie. Laat uw naam, email en telefoonnummer achter, zodat wij contact met u kunnen opnemen en de mogelijkheden kunnen bespreken.