Melding WBSO 2016

De RVO heeft de verplichte melding van gerealiseerde WBSO-uren en eventuele kosten vereenvoudigd.

Voorheen moest de melding gedaan worden middels een activeringscode die de ondernemer per post toegezonden kreeg. Vanaf heden heeft u hier alleen nog het referentienummer nodig van een aanvraag uit 2016 om een melding te doen van de daadwerkelijk gerealiseerde R&D-uren en eventuele kosten en uitgaven wanneer u gebruik heeft gemaakt van de optie ‘werkelijke kosten’. Heeft u gekozen voor de optie ‘forfaitair’, dan hoeft u geen informatie aan te leveren over de kosten die u heeft gemaakt voor uw ontwikkelingsproject.

De melding moet uiterlijk 31 maart 2017 worden ingediend. Stuur uw urenregistratie en eventueel het overzicht van de gemaakte kosten en uitgaven tijdig naar ons door. Mochten wij uw aanvraag in 2016 niet hebben verzorgd, dan zien wij ook graag het referentienummer van uw aanvraag uit 2016 tegemoet.