Eurostars voor LG Sonic

Nova Connect heeft voor het consortium LG Sonic (NL), Control Data Systems (RO) en Sonic Norway (NO) in 2016 de Eurostars subsidie aangevraagd én toegekend gekregen. De titel van het project is LiceSonic an environment friendly ultrasonic solution to control sea lice in open finfish production. De bedrijven gaan een systeem ontwikkelen dat middels ultrasound op milieuvriendelijke wijze zeeluizen elimineert in zalmkwekerijen.

Het project kent een totale omvang van € 2,2 miljoen en een duur van 30 maanden. Elke partner heeft in eigen land subsidie verstrekt gekregen op basis van de Eurostars-toekenning.

Yousef Yousef – CEO van LG Sonic

“Samenwerken met Nova Connect werd zowel door ons bedrijf als door het consortium als zeer prettig ervaren. De communicatie was snel en helder wat zorgde voor een transparant aanvraagtraject. Onze consultant Lydia Gitsels wist de partners goed te begeleiden door de wirwar van het Eurostars en nationale subsidieprogramma en vertaalde ons project naar een succesvolle subsidieaanvraag. Voor een volgend project zullen wij Nova Connect weer inschakelen en ook andere ondernemers kunnen wij hen van harte aanraden.”

“We as a company and as a consortium have enjoyed working with Nova Connect on the Eurostars proposal. Communicating and organising this grant proposal was done in an efficient and clear manner. Our consultant Lydia Gitsels was able to clarify the ins and outs of both the Eurostars and the national program and translated our project into a successful application. For the next project we will be happy to work with Nova Connect again and we can advise other entrepreneurs to do the same.”